вівторок, 19 вересня 2017 р.

 На підставі угоди з Інститутом педагогіки Національної академії педагогічних наук України навчально-виховний процес в  1 класі Яреськівської ЗОШ І - ІІІ ступенів ім. Ф.П. Борідька організовується за освітнім проектом «На крилах успіху», що реалізується в межах дослідно-експериментальної роботи Всеукраїнського рівня (наказ Міністерства освіти і науки України №834 від 15.07.2016). У практику діяльності впроваджуються інноваційні підходи до особистісного розвитку дитини. Зокрема, такий стратегічний напрям, як дитиноцентризм, навколо якого вибудовується гуманна педагогіка із особистісною орієнтацією навчання, а, відповідно, й діяльнісним підходом до його організації та компетентнісним – до визначення освітніх результатів.
  Навчання здійснюється за експериментальним планом (наказ Міністерства освіти і науки України №189 від 07.02.2017р.), в якому вперше в Україні зроблено крок до зменшення навчального навантаження на дитину. Так за рахунок інтеграції та зняття дублювання змісту освіти кількість навчальних предметів зменшено до шести: українська мова, іноземна мова, математика, всесвіт, арт-технології, фізична культура.
  Діти навчаються за оригінальними сучасними навчальними посібниками і дидактичними матеріалами.

  У межах проекту на якісно новий рівень виводиться і організація виховного процесу в школі. Він вирізняється діяльнісним спрямуванням, формуванням певних моделей поведінки і активної життєвої позиції дитини.

Немає коментарів:

Дописати коментар